Bert Hofsteenge

Persoonlijk
Ik ben Bert Hofsteenge,getrouwd met Marchien Speulman en vader van twee dochters Geke en Diane.Geboren in het WZA en getogen in Rolde.Heb in Rolde de OLS ,Jan Thies' en de Openbare MAVO doorlopen.Hierna OSA Dr Nassau College en de CSG Assen voor de HAVO en het VWO.Hierna naar Groningen voor de rechten studie,die ik niet heb voltooid. Van jongs af aan werkzaam in de Horeca later gecombineerd met een baan op een accountantskantoor in Assen. In 1993 gestart met een eigen onderneming in de horeca samen met mijn jongste zus Diana,in Assen aan de Nobellaan.

Waarom VVD?
Ik ben VVD in hart en nieren,mijn interesse werd al vroeg gewekt aan de keukentafel,op zich niet vreemd met een vader die afdelingsvoorzitter en later gemeenteraadslid voor de VVD was,en een oudere zus als secretaris van de plaatselijke VVD.Juist de klassieke idealen Vrijheid,Gelijkheid en Broederschap samen met Verdraagzaamheid en Sociale Gerechtigheid spraken en spreken mij enorm aan.Dus heb ik mij als zestienjarige aangemeld bij de JOVD,eerst als lid,later mocht ik afdelingsvoorzitter worden van de JOVD Assen. Hierna heb ik nog meerdere bestuursfuncties op regionaal niveau mogen bekleden.

Mijn activiteiten
In 1985 ben ik gevraagd om me kandidaat te stellen voor de Gemeenteraad van Rolde.Wat uiteindelijk resulteerde in het fractievoorzitterschap. Dit heb ik met veel plezier tot 1994 mogen doen. In 2001 ben ik wederom benaderd om me te kandideren,en heb vier jaar lang met de steunfractie o.l.v Jan Arends meegedraaid. Ben nu vanaf 2006 raadslid,fractievoorzitter en lijsttrekker geweest. Op dit moment mag ik naast het raadslidmaatschap zitting nemen in de auditcommissie en de commissie Bestuur en Samenleving en ben voorzitter van de commissie Leefomgeving. Al met al ben ik vereerd ,dat ik de VVD en haar kiezers in de Gemeenteraad van Aa en Hunze mag vertegenwoordigen en dienen. En zal in mijn rol als volksvertegenwoordiger ten alle tijden een luisterend oor hebben en de belangen van de burger altijd voorop stellen. Wij zitten er niet voor ons zelf,maar voor de burger,net als de burger er niet is voor de Gemeente,maar de Gemeente er is voor de burger. Dat is het principe wat prevaleert.