Jacco Fluks

Persoonlijk

Mijn naam is Jacco Fluks. In 1980 geboren in de hoofdstad van Drenthe, getogen in Rolde. Hierdoor zie ik mijzelf dan ook als een "echte Drent".

Mijn middelbare school heb ik op de MAVO in Gieten doorlopen, waarna ik vervolgopleidingen buiten de gemeentegrenzen heb gevolgd. 

Ondanks dat ik de laatste 18 jaar over de hele wereld heb gereisd, gewerkt en gewoond, voelt de gemeente Aa & Hunze en met name Rolde als thuis. 

In 2011 kon ik mijn geluk niet op toen het lukte een huisje aan de grote brink in Rolde te kopen, waar ik sindsdien met veel plezier woon. In dat zelfde jaar begon ik bij mijn huidige werkgever: H.S. AGRI Direct B.V. in Zuidlaarderveen, waar ik deel uit maak van het managementteam en verantwoordelijk ben voor de bedrijfsadministratie. Naast deze baan en mijn functie binnen het bestuur van VVD Aa & Hunze, ben ik actief als secretaris bij IJsvereniging Rolde e.o. Daarnaast heb ik een eigen bedrijf: Fluks Services, waarmee ik verschillende diensten aanbiedt, zoals Webdesign, administratieve ondersteuning, advies Snelstart-software, arbeidsbemiddeling voor agrarisch personeel in USA, Australië & Nieuw-Zeeland. Verder run ik samen met mijn vriendin Was- & Strijkservice Rolde. Alsof dat nog niet genoeg is beheer ik ook nog de website en social-media van Rolderpost.nl


Waarom VVD?

Al op jonge leeftijd raakte ik geïnteresseerd in politiek. Al snel kwam ik tot de conclusie dat ik mij thuis voelde in het liberale gedachtegoed. Toen ik mij vervolgens melde bij de toenmalige VVD Rolde, werd ik doorverwezen naar de Jovd, waar ik mij op 16 jarige leeftijd aanmelden als lid van de Jovd Drenthe.


Mijn activiteiten

Nadat ik enkele jaren in Australië heb gewoond, kwam ik in 2010 terug naar Rolde en werd lid van de VVD. In 2013 werd ik actief als webmaster van de afdelingswebsite en in 2014 trad ik toe tot het bestuur. Ik heb tot 2016 verschillende bestuurlijke functies vervuld zoals bestuurslid Opleidingen & Trainingen en Campagne(leider). In 2016 gingen de afdelingen Aa en Hunze, Noordenveld en Tynaarlo samen in een lokaal netwerk: VVD Noord-Drenthe. Door deze verandering werd ik voorzitter van de commissie Aa en Hunze. In 2017 ben ik voorzitter van Lokaal Netwerk VVD-Noord Drenthe geworden. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 leg ik mijn functie als voorzitter van Aa en Hunze neer en ga door als Voorzitter Noord-Drenthe en hoop in deze functie meer bestuurlijke ervaring op te doen.


Jacco Fluks

Grote Brink 17

9451 BP Rolde

Tel.: 06-25330795

Email: jacco@fluksservices.com