David Jan Meijer

rsoonlijk


Ik ben David Jan Meijer, geboren en getogen in Annen. Ik heb op OBS De Eshoek gezeten en heb daarna technasium en atheneum gevolg aan het Dr. Nassau College in Gieten en Assen. Op dit moment studeer ik rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en werk ik als bijlesdocent en huiswerkbegeleider bij Educatiecentrum Zuidlaren.


Waarom VVD?


Ik ben een echte liberaal, al sinds ik met de politiek in aanraking kwam volg ik de politiek en met name de VVD op de voet. Sinds 2016 ben ik lid van de JOVD en na de landelijke verkiezingen in 2017 ben ik lid geworden van de VVD. Ik ben een voorstander van doen, schreeuwen langs de zijlijn om vervolgens niets te bewerkstelligen is niets voor mij. Ik geloof in de individuele kracht van mensen en ben dan ook van mening dat de overheid zich zo min mogelijk met ons moet bemoeien. Reguleren, niet controleren, dat is in mijn ogen het devies.


Mijn activiteiten


Tijdens mijn atheneum-opleiding heb ik meegedaan aan het Model European Parliament, als deelnemer heb ik de internationale ronde gehaald om vervolgens ook als voorzitter het hoogst haalbare niveau te bereiken. Daarnaast ben ik recentelijk actief geworden binnen mijn studentenvereniging en werk ik samen met de Groninger Studentenbond als coördinator van het huurteam om de misstanden op de Groninger huizenmarkt aan te pakken. Verder ben ik landelijk betrokken bij een aantal thematische netwerken van de partij en probeer ik op zoveel mogelijk congressen ons liberale geluid te laten horen.