Derkjan Schepers

Persoonlijk

Mijn naam is Derkjan Schepers, 31 jaar oud en inwoner van het mooie esdorp Schoonloo. Ik woon hier samen met mijn vriendin en onze dochter van bijna 2 jaar oud. Mijn behaalde diploma’s, certificaten en cursussen zijn vooral commercieel, financieel en op het ondernemerschap gericht. In het dagelijks leven ben ik ondernemer, met een bedrijf dat zich specialiseert in alles op het gebied van licht.

Daarnaast ben ik voorzitter van stichting Hippisch Holtrijk, een jaarlijks terugkerend 3-daags hippisch  sport-evenement in Grolloo. Sinds mei 2018 ben ik campagneleider voor de VVD in Aa en Hunze. Verder ben ik een actief hardloper, en probeer ik zo nu en dan een rondje te gaan golfen. Verder ben ik nog actief als vrijwilliger, organisator en liefhebber van tal van verschillende activiteiten in en rondom het dorp Schoonloo. Mijn persoonlijk interesses liggen op het gebied van: politiek, geschiedenis, ondernemerschap, sport en duurzaamheid.


Waarom VVD

Op jonge leeftijd had ik al sterk de drang om zaken zelf te willen regelen, en duidelijk voor mijn mening uit te komen. Ik beschouw mijzelf als sociaal-liberaal, die het erg belangrijk vind dat ieder individu zijn of haar leven moet kunnen invullen zoals hij of zij dit wenst. Ook vind ik het erg belangrijk dat er een vangnet is voor de zwakkeren in onze samenleving. Gelijke kansen en vrijheid voor iedereen, dit zijn de beginselen waar ook ik van overtuigd ben. De gemeente Aa en Hunze is een gemeente waar de VVD van oudsher stevig geworteld is in de samenleving, hier wil en blijf ik mij voor inzetten.


Activiteiten voor de VVD 

Ik ben sinds mei 2018 campagneleider voor de VVD in Aa en Hunze. Vanuit deze functie ga ik de fractie ondersteunen met allerlei zaken rondom communicatie, media en andere activiteiten. Verder blijf ik mij actief inzetten voor het ondernemersklimaat, sport en het duurzaamheidskarakter in onze gemeente. Het is mijn overtuiging dat we met elkaar op het gebied van ondernemerschap veel meer kunnen bereiken in deze prachtige gemeente. Zo ben ik een voorstander van een doorlopend thema-jaar voor ondernemers, waarin wij een aantal malen per jaar op een laagdrempelige wijze kennis en kunde met elkaar kunnen delen. Ook vind ik dat wij als Drentse ondernemers veel meer van onszelf mogen laten zien en horen in de rest van Nederland, wees eens minder bescheiden! Ook het thema sport is voor mij erg belangrijk, kinderen moeten de ruimte krijgen om met elkaar te kunnen sporten. De kosten hiervoor moeten laag blijven, en de gemeente heeft de taak om hierin zo veel mogelijk te faciliteren. Op het gebied van duurzaamheid vind ik het belangrijk dat we de bewustwording van het zuinig omspringen met ons energieverbruik vergroten. Een permanente actieve campagne hierover zou wat mij betreft een must moeten zijn.

De aankomende jaren wil ik ervaring opdoen en mijn kennis en kunde delen met de fractie. Mijn persoonlijke motto: "In de kern van moeilijkheden schuilen mogelijkheden." -Albert Einstein