Jacco Fluks

Persoonlijk

Moi, mijn naam is Jacco Fluks ik en woon op een paar avontuurlijke uitstapjes na, mijn hele leven al in Rolde. Naast mijn bedrijf in administratieve ondersteuning run ik samen met mijn vriendin een was- & strijkservice vanuit ons huis aan de Grote Brink in Rolde. Al jaren ben ik als vrijwilliger actief binnen de gemeente zoals bijvoorbeeld programmamaker in de streektaal bij Radio Aa en Hunze, secretaris bij de OVVR en IJsvereniging Rolde. Daarnaast ben ik ook penningmeester voor Stichting Tribune Rolderboys. Voor de VVD heb ik in het verleden verschillende bestuurlijke functies vervuld en zou het prachtig vinden om namens de lokale afdeling de inwoners van Aa en Hunze te vertegenwoordigen in de gemeenteraad


Werk

Na het doorlopen van de MAVO in Gieten volgde een Automatiseringsopleiding aan het Drenthe College. Daarna kreeg ik de mogelijkheid om een periode te gaan werken in Vietnam via een Nederlandse handelsonderneming. Deze ervaring zorgde voor nieuwsgierigheid naar andere landen en culturen. De jaren die volgde hebben mij over de hele wereld gebracht met onder andere een uitzending als sergeant naar voormalig Joegoslavië met SFOR, vrijwilligerswerk in Oost-Europa voor Caritas/Internationale Bouworde en een paar jaar werken in de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland op grote agrarische bedrijven. Bij terugkomst in Aa en Hunze vond ik een vaste betrekking als administrateur bij een transport- & loonbedrijf in Zuidlaarderveen. Deze ervaringen hebben er aan bijgedragen om in 2021 mijn huidige bedrijf op te richten in financiële en administratieve ondersteuning.


En verder

Naast mijn werk, ben ik met veel plezier actief bij verschillende organisaties, zoals:

  • Penningmeester St. Tribune Rolder Boys
  • Secretaris/Penningmeester IJsvereniging Rolde e.o.
  • Vrijwilliger bij toneelvereniging 'Lust & IJver'
  • Penningmeester St. Radio Aa en Hunze
  • Voorzitter St. Rolderpost i/o
  • Penningmeester Ondernemersvereniging Rolde
  • Streektaolvrijwilliger bij Het Huus van de Taol in  Aa en Hunze
  • Commissielid OVVR - Rolde

Daarnaast maak ik als elke week het streektaal-radioprogramma 'Dialect Direct' dat wordt uitgezonden op bij verschillende lokale omroepen, zoals  Radio Aa en Hunze, Omroep Assen, RTV Borger-Odoorn en Tynaarlo Lokaal.


Waarom VVD:

Al op jonge leeftijd sprak het liberalisme mij het meeste aan en besloot toen lid te worden van de JOVD. Door mijn reiservaringen heb ik gezien hoe belangrijk goed bestuur is voor een dorp, regio en land. Toen bij terugkomst in Nederland de slogan van de VVD was 'niet doorschuiven, maar aanpakken' besloot ik lid te worden van de VVD Aa en Hunze. Na een aantal jaren bestuurlijk actief te zijn geweest heb ik afgelopen jaar besloten mij beschikbaar te stellen voor de kandidatenlijst gemeenteraadsverkiezingen 2022.