Willem Bartelds

Persoonlijk

Ik ben Willem Bartelds (1961) en woon met mijn vrouw in Gieten. Onze 2 kinderen zijn inmiddels uitgevlogen. Ik ben geboren en getogen in Gieterveen en derhalve al mijn gehele leven woonachtig in het mooie Aa en Hunze.

Na de Hogere Landbouwschool te Groningen heb ik een aantal jaren gewerkt op een accountants kantoor. Hierna ben ik overgestapt naar het agrarische coƶperatieve wereld. 

Momenteel ben ik werkzaam bij Agrifirm Plant als manager verkoopondersteuning.


Waarom VVD?

Op de Hogere Landbouwschool kwam ik door medestudenten in aanraking met de JOVD in Groningen. Komend uit een ondernemersgezin met passie voor de agrarische wereld voelde ik mij snel thuis bij de idealen van de VVD. Ook in die tijd waren onderwerpen als vrijheid, ondernemerschap en regelgeving al aan de orde. Wat dat betreft lijkt er in ca 35 jaar niet zoveel verandert.


Mijn activiteiten

Ik ben bestuurlijk actief geweest als secretaris en later voorzitter van de VVD afdeling Gieten tot en met de gemeentelijke herindeling in 1998.

Na politieke time out genomen te hebben en andere bestuurlijke functies te hebben gedaan begon het al snel weer te kriebelen. Thans ben ik fractievoorzitter en zijn de belangrijkste onderwerpen financiĆ«n,  ruimtelijke ordening, wonen en economie.

Hierbij is mijn credo inwoners en ondernemers kunnen heel veel zelf , geef die ruimte , gemeente ga alleen faciliteren. Verder geen onnodige regelgeving en alleen regelgeving welke ook te handhaven is. Alleen belasting verhoging als het echt niet meer anders kan. Dat kan ook als de gemeente niet meer uitgeeft dan dat er binnenkomt.


In de vrije tijd die nog beschikbaar is fietsen we graag en ben ik actief als jurylid in de paardesport.   


Gieten

Korte Bree 9

9461 CE Gieten

Tel: 06-53154627