Henriëtte Rossingh-van Os

Persoonlijk

Geboren in Emmen en opgegroeid in Erica woon ik samen met mijn man en twee zoons al sinds 1996 naar volle tevredenheid in Gieterveen. In het dagelijks leven werk ik bij Rossingh Drilling BV in Gasselte, een bedrijf die zich gespecialiseerd heeft in grondboringen op het gebied van duurzame energie  (Aardwarmte) en watervoorziening maar ook in het boren voor internationaal onderzoek naar de diepere grondlagen. Vanwege mijn baan heb ik in verschillende delen van ons land en in het buitenland gewerkt en zie veel verschillen qua bestuur en regelgeving. 

Motivatie

Je kunt aan de zijlijn blijven staan en overal iets van vinden……. 

Maar ik heb ervoor gekozen om mijn kennis en inzet aan te bieden om samen met inwoners van Aa en Hunze van deze gemeente een plek te maken waar het goed wonen en werken is. 

Mijn activiteiten


Ik ben als commissielid voor de VVD actief in de commissie Leefomgeving maar als voorzitter van het fractieberaad van de VVD-Aa en Hunze werk ik met de raadsleden samen aan een  liberale stem binnen de gemeenteraad in Aa en Hunze. Niet alleen vanuit mijn ervaringen als ondernemer maar juist als inwoner zie ik hoe belangrijk het is om voldoende  werkgelegenheid te scheppen door ondernemers te faciliteren om te doen waar ze goed in zijn namelijk, ondernemen. Door minder regeldruk komen er meer mogelijkheden en kansen voor iedereen om de dingen te doen waar je goed in bent. Daarbij is het belangrijk dat de initiatieven hiervoor vanuit de samenleving zelf komen en niet van bovenaf door overheid of gemeente opgelegd/gedirigeerd worden. 


In mijn vrije tijd lees ik graag en geniet van de natuur én als lid van toneelvereniging Crescendo in Gieterveen speel ik graag mee (of souffleer ik) in een Drentse klucht. 


Henriëtte Rossingh-van Os

Gieterveen