Bas Luinge

Persoonlijk:


Ik ben Bas Luinge ( 1959 ) en woon samen met mijn vriendin en onze beide zoons in Rolde. Ik ben een geboren en getogen Drent en woon al meer dan 37 jaar in Rolde.

Ik voel me thuis op het platteland en dat is niet vreemd als zoon van een agrariƫr/veehouder.


In het dagelijks leven ben ik Hoofd Incident Bestrijding in Noord en Midden Drenthe bij de veiligheidsregio Drenthe. In deze functie ben ik eind verantwoordelijke voor het repressief optreden van de brandweerposten in Aa en Hunze en in Tynaarlo.

Verder vervul ik de functie ( piketfunctie ) van Hoofd Officier van Dienst bij grootschalig optreden en de rampenbestrijding.


Waarom VVD:


Ik ben van mening dat je moet kunnen zeggen wat je denkt en moet kunnen ondernemen wat je wilt, zonder alle regels waar we maar al te vaak tegen aan lopen.

Ik ben voor het vrije ondernemerschap, hierdoor wordt er werkgelegenheid gecreƫerd.


Mijn activiteiten:


Ik hou me bezig met het sociaal domein, een onderwerp dat veel aandacht vergt en de mensen persoonlijk raakt en daar dienen we zorgvuldig mee om te gaan.

Verder houdt ik mij bezig met sport, er zorg voor dragen dat onze sportverenigingen over goede accommodaties kunnen beschikken binnen de mogelijkheden die er zijn.

Leefbaarheid in de dorpen is ook een onderwerp waar ik mij samen met mijn fractiegenoten en steunfractie voor inzet. Om ons op de hoogte stellen wat er allemaal speelt in de diverse geledingen van onze inwoners bezoeken we veel verenigingen, inwoners en diverse besturen in onze gemeente. Wij zijn te allen tijde bereid met u in gesprek te gaan, indien er vragen zijn die u met ons wilt bespreken.


Bas Luinge

De Hoorns 40

9451 DB Rolde