Richard Heling

Persoonlijk:

Mijn naam is Richard Heling, 46 jaar, getrouwd en ik heb samen met mijn vrouw Sandra 2 kinderen in de leeftijd van 13 en 11 jaar. Ik ben geboren in Rolde, heb daar ruim 19 jaar gewoond en na enige omzwervingen wegens mijn economie studie aan de RUG en de universiteit van Innsbruck en werk (Den Haag en Assen) wonen we 16 jaar in Grolloo met heel veel plezier. Ik ben directeur/eigenaar van een arbeidsdeskundige adviesbureau Heling & Partners, een familiebedrijf dat nu 25 jaar bestaat. Ons werk bestaat onder andere uit arbeidsre-integratie van letselschadeslachtoffers en inschatting van de mate van arbeidsongeschiktheid van zelfstandig ondernemers. Ik volleybal, voetbal, ski, rij motor en doe aan autoracen. Tenslotte ben ik bestuurlijk actief bij de sportclub SGO in Grolloo.

Waarom VVD:

Ik beschouw mijzelf als liberaal democraat. Ik ben van mening dat we een mooi land wonen en bovendien in een prachtige gemeente. Het liberalisme gaat uit van vrijheid van het individu. Iets waar ik ook in mijn privé en werk ook vanuit ga. Maar er zullen ook zaken door overheden geregeld dienen te worden voor mensen die dat zelf niet kunnen. Dat zal in mijn ogen op een efficiënte en sociale wijze moeten en kunnen. Dus als het zonder overheid kan graag en anders met elkaar oplossen. Daarvoor kan en wil ik me heel graag inzetten, ook binnen Aa en Hunze.

Mijn activiteiten:

Het is de tweede keer dat ik mij verkiesbaar stel voor de VVD om in de gemeenteraad te komen. Het is prachtig dat dat in Nederland kan. Maar eerlijk is eerlijk: tot nu toe heb ik nog weinig directe activiteiten aan de dag gelegd. Mijn huidige situatie (privé en werk) laat toe dat ik veel tijd, energie en ideeën wil en kan gaan inzetten in de komende jaren. Op economisch gebied, sociale gebied en met oog voor de verschillende belangen die binnen Aa en Hunze spelen. Samen met mijn partijgenoten kunnen we de gemeente NOG beter maken is mijn overtuiging. En dat wil ik graag samen met andere politieke overtuigingen tot stand brengen. Samen is het sleutelwoord wat mij betreft.