Roel-Poppe Lubbers

Persoonlijk:

Mijn naam is Roel-Poppe Lubbers, getrouwd en vader van 2 kinderen Mads (7) en Valerie (10). Ik ben geboren in Grolloo, en na 8 jaar in Schoonloo gewoond te hebben, ben ik hier ook weer terug. Na mijn studie Bedrijfseconomie heb ik 12 jaar in het MBO-onderwijs gewerkt, waarna ik samen met mijn vrouw Frida het familiebedrijf overgenomen heb. Hier runnen we een recreatiebedrijf gericht op groepen (www.boerhaarshoeve.nl) en een kinderdagverblijf (www.bijotensien.nl).

Paardensport is mijn grootste hobby. Naast het fokken en trainen van jonge paarden, ben ik actief bij de landelijke sportbond KNHS en organiseer ik elk jaar samen met vrienden Hippisch Holtrijk.

Waarom VVD:

Het liberale gedachtengoed is mij met de paplepel in gegoten, mijn moeder en opa waren in het verleden actief in de gemeentelijke politiek voor de  VVD. Als zelfstandig ondernemer geloof ik in vrijheid voor ontplooiing en je eigen verantwoordelijkheid. Daar waar het even niet alleen gaat moet je de hulp kunnen krijgen van een ander, samenwerken maakt je krachtig!


Mijn activiteiten:

Recreatie & Toerisme

Ik ben op dit moment bestuurlijk actief in verschillende regionale en landelijke recreatieve brancheorganisaties en samenwerkingsverbanden. De kennis van deze specifieke onderwerpen wil ik graag inbrengen in de gemeentelijke politiek.

Economisch gezien is R&T belangrijk voor onze gemeente. Toeristen zorgen lokaal voor bestedingen en werkgelegenheid. In Aa & Hunze komt bijna 1 van de 3 banen voor rekening van de toeristische sector. De gast staat centraal, en het is en blijft belangrijk om deze gast te verleiden om naar Drenthe te komen. In onze mooie gemeente maken we het voor deze toekomstige gast zo aantrekkelijk mogelijk!

De toeristische sector in de gemeente Aa & Hunze doet het goed, samen met de gemeente kunnen we het nog beter maken!

Onderwijs

Als lid van de oudervereniging en vader ben ik nauw betrokken bij het primaire onderwijs. Een goede betrokken basisschool is belangrijk voor de toekomst en leefbaarheid van dorpen, door goed passend onderwijs met daar waar nodig de juiste aandacht voor de individuele leerling.

Er is afgesproken dat de gemeenteraad geen zeggenschap heeft over het primaire onderwijs. Om goed onderwijs aan te kunnen blijven bieden is het belangrijk dat we dit samen met Stichting PrimAH blijven controleren en daar waar nodig bijsturen!