ASIELZOEKERS OP DE BLOEMAKKERS

Een ieder, zo ook wij, zien graag dat er geen opvang meer nodig is maar de televisie beelden spreken voor zich.

Wat betreft de locatie, het bedrijventerrein De Bloemakkers, u kunt zich voorstellen dat we daar wel moeite mee hebben. Aan elke locatie zitten voor- en nadelen maar op “ons” bedrijventerrein asielzoekers opvangen is toch iets geheel anders dan onze jarenlange VVD inzet om deze locatie op te waarderen naar substreekcentrum. Tot op dit moment hebben we dit niet kunnen realiseren ondanks de goede ligging aan de N34 en N33. Ook moeten we constateren dat er ruimte is voor realisering van een asielzoekerscentrum op De Bloemakkers omdat er de laatste tijd geen kavels verkocht zijn.

De VVD fractie heeft aangedrongen op een alternatieve locatie “het Gasselterveld” maar dit was voor het college geen optie.

De VVD heeft aandacht gevraagd voor een zeer goede en heldere communicatie met de ondernemers op De Bloemakkers en de aanwonenden. Topprioriteit voor de VVD is de openbare orde en veiligheid, als fractie vinden we het van groot belang dat dit goed gaat.

Ook voor het COA zou het veel waard moeten zijn om gemaakte afspraken goed na te komen dus:

Start maximaal 400 asielzoekers

Voor een periode minimaal 3 en maximaal 5 jaar

Evaluatie na 2 jaar

Eventuele uitbreiding na evaluatie tot maximaal 600 asielzoekers

De VVD constateert nu dat er qua mogelijkheden voor bouw en beeldkwaliteit toch veel meer mogelijk blijkt te zijn op De Bloemakkers dan op dit moment toegelaten wordt.

Wij maken ons sterk voor versoepeling van deze regels voor de huidige en nieuwe ondernemers op De Bloemakkers, bij voorkeur Welstandsvrij.

- Fractie VVD Aa en Hunze

Zet cookies aan om de video te tonen.