GA TOCH FIETSEN!

VVD-kandidaat Rick Meijer heeft onderzoek gedaan naar de haalbaarheid en wenselijkheid van een fietspad van Annerveenschekanaal en Spijkerboor naar Eexterveen. Volgens Rick Meijer is zo’n fietspad niet alleen hoognodig, niet aanleggen is zelfs onverantwoord. Rick Meijer: “Hoe durf je als gemeente schoolgaande kinderen een onveilige weg op de sturen!”

Veilig

Rick wil een nieuw fietspad aan de Noordkant van de Hunze: “Deze begint bij de brug van Spijkerboor. Ter hoogte van de (oude) school komt een aftakking naar Nieuw Annerveen. En dan aansluiten op het bestaande fietspad naast de Annerveenschemond. Dat is niet alleen veilig voor schoolgaande kinderen, het is ook nog eens goed voor het toerisme.”

 

Minder Gemeente

Volgens Rick Meijer kunnen we toe met minder Gemeente: “Voor een heleboel dingen hebben we de Gemeente niet nodig. We kunnen het meeste zelf. Dus graag wat wat minder regels en bemoeizucht. Maar voor andere dingen moeten we op de Gemeente kunnen rekenen. Dus Gemeentes moeten minder doen. Maar wat ze doen moeten ze goed doen. En daar hoort de veiligheid bij, vooral als het om kinderen gaat!”

 

Heen-en-weer

Volgens Rick Meijer was het niet te voorkomen dat scholen dichtgingen. Maar dan moeten we de consequenties daarvan aanvaarden. En de opvolging laat te wensen over: “Er is nu een busje beschikbaar voor het heen-en-weer rijden van de leerlingen naar de dorpen. Maar kinderen willen fietsend naar school. Er is op dit moment geen veilige fietsverbinding naar de basisschool in Eexterveen. Het is te gek voor woorden! We willen dat kinderen meer bewegen, maar we stoppen ze in een busje om naar school te gaan. Dat moet anders.”