Interview met Bas Luinge

De terrassen zijn weer open en er kan weer gewinkeld worden bij de winkels met niet essentiële artikelen. Het geeft de ondernemers weer wat lucht. Maar er zijn ook ondernemers die nog niets mogen en nog steeds beperkt worden door de coronamaatregelen. De coronamaatregelen die het voor ondernemend Aa en Hunze lastig maakte. Ondernemers draaiden slecht 20 procent van hun normale omzet. Zzp’ers verloren hun inkomen en kregen geen steun, omdat hun partner inkomsten had. Het spaargeld moet aangesproken worden. Andere bedrijven draaiden doordat andere ondernemingen hun deuren dicht moesten houden, juist heel er goed. Met wethouder Bas Luinge kijken we naar deze lastige periode voor ondernemers in Aa en Hunze.

Wethouder Bas Luinge geeft aan goed contact te onderhouden met ondernemend Aa en Hunze. ,,We houden wekelijks een belrondje met enkele ondernemers. Zowel de burgemeester als ik hebben dan namens het college contact met ondernemers. Daarnaast hebben we één keer per maand overleg met het Ondernemersplatform en eenmaal in de zes weken overleg met de recreatiesector. We wisselen dan allerlei informatie uit. Ook LTO doet hieraan mee, want ook landbouwers hebben het moeilijk, bijvoorbeeld door het stilvallen van de patathandel. De besturen hebben veel contact met hun achterban. Het is natuurlijk de vraag of de ondernemers het achterste van hun tong lagen zien. Niet iedereen loopt er mee te koop als het bedrijf er financieel slecht voor staat. En hoe iemand er mentaal voorstaat kun je aan de buitenkant vaak ook niet zien. Dus het is moeilijk in te schatten hoe de situatie werkelijk is. Soms krijgen we een seintje dat het met een ondernemer niet goed gaat. Dan nemen we contact met die ondernemer op om te horen hoe het gaat.

Het hele artikel lezen kan op de website van de schakel: https://www.schakel.info/nieuws/algemeen/27293/wethouder-bas-luinge-ik-bewonder-de-veerkracht-van-onze-onderne

Bron: De Schakel - Unimax-Hertz b.v.