Wethouder Bas Luinge opnieuw verkozen tot lijsttrekker VVD Aa en Hunze

Bas Luinge wordt lijsttrekker namens de VVD voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. De Roldenaar werd tijdens de algemene leden vergadering gekozen door de leden. Vier jaar geleden was Luinge ook lijsttrekker van de VVD.

Trots

In 2014 werd Luinge raadslid en sinds 2018 maakt hij als wethouder onderdeel uit van het College Burgemeester en Wethouders. Hij is trots op het vertrouwen van de VVD-leden: “Dagelijks rijd ik naar mijn werk en denk ik: ‘wat wonen wij hier toch mooi’. Juist dat is waarom ik graag de kar wil trekken, want dat willen we als VVD behouden. We moeten echter ook vooruit, er liggen grote uitdagingen in de komende periode en daar willen we graag opnieuw onze schouders onder zetten” Luinge is er klaar voor, “we zijn blij met de voorlopige kandidatenlijst van de VVD: We gaan met sterke kandidaten de verkiezingen in. Een mix van talent en ervaring. We gaan er alles aan doen om 16 maart een mooi resultaat te boeken met een verantwoordelijk, veilig en dienstbaar verkiezingsprogramma.”


Kandidaat-wethouder

Luinge stopt zijn ambities niet onder stoelen of banken: hij wil ook graag in de komende periode door als wethouder: “Het ambt van wethouder is eerbaar en het is me erg goed bevallen. Ik ben trots op de resultaten die we in de afgelopen vier jaar hebben behaald, maar er is nog genoeg te doen. Ik heb er ontzettend veel zin om op vele manieren samen verder te bouwen aan onze schitterende gemeente Aa en Hunze.”