De VVD gaat weer deel uitmaken van de coalitie in Aa en Hunze

De drie coalitiepartijen Gemeente Belangen, VVD en PvdA hebben een coalitieakkoord gesloten. De afgelopen weken hebben diverse gesprekken plaatsgevonden over de vorming van een nieuwe coalitie in Aa en Hunze. Vandaag (17-05-2022) wordt dit bekend gemaakt via het persbericht hieronder.

Fractie VVD Aa en Hunze

Als fractie zijn we tevreden over de uitkomsten van het formatieproces. We zijn blij dat we opnieuw deel uit gaan maken van de coalitie. We zullen ons vol inzetten om het liberale geluid in onze gemeente duidelijk en op de juiste manier gelaten horen. En zo een bijdrage te leveren aan onze mooie gemeente Aa en Hunze.

Wethouder

Bas Luinge is onze beoogd wethouder. Hij zal donderdag 19 mei in de raadsvergadering opnieuw geïnstalleerd worden in het college van B&W als wethouder voor de VVD. Dit betekent dat er een zetel vrij komt in de gemeenteraad. Deze zal ingevuld worden door Richard Heling.


OFFICIEEL PERSBERICHT GEMEENTE AA EN HUNZE:

Coalitiepartijen bieden gemeenteraad Aa en Hunze coalitieakkoord aan

Gieten, 17 mei 2022 - Gemeentebelangen, VVD en PvdA zijn eruit in Aa en Hunze. Op donderdag 19 mei bieden de drie partijen hun coalitieakkoord ‘Samen verder aan de slag’ aan de gemeenteraad aan. Ivo Berghuis (Gemeentebelangen), Bas Luinge (VVD) en Kiena ten Brink (PvdA) worden de wethouders namens de partijen.

Samen verder aan de slag

Door de drie betrokken partijen Gemeentebelangen, VVD en PvdA is constructief gesproken overde komende vier jaar. Daardoor is er een stevige onderlinge vertrouwensbasis ontstaan. De partijen geven in het coalitieakkoord een opdracht aan zichzelf: ze willen niet-collegepartijen nadrukkelijk bij de samenwerking betrekken. Volgens de partijen hecht de coalitie aan een goede,constructieve samenwerking met alle partijen.

Nieuwe accenten

Naast de dienstverlening naar inwoners en bedrijven, zijn bestuur en participatie, zorg, economie (onder andere de energietransitie) en leefbaarheid (onder andere wonen) de hoofdthema’s van het coalitieakkoord ‘Samen verder aan de slag’. Volgens formateur Henk Heijerman bouwt het nieuwe college voort op het in het afgelopen vier jaar ingezette beleid, maar wel met nieuwe accenten: “De drie partijen blijven hiermee werken aan het nog mooier, levendiger en duurzamer maken van onze gemeente.”

Raadsvergadering

In de raadsvergadering op 19 mei worden de drie beoogde wethouders voorgedragen voor benoeming. Daarna kunnen de raadsleden het coalitieakkoord en het begeleidende verslag van de (in)formateur bediscussiëren.