VVD Fractie gerust gesteld omtrent regelgeving Evenementen in Aa en Hunze.

Afgelopen donderdag was de raadsvergadering op locatie in Spijkerboor. In de zaal van Café ’t Keerpunt werd onze raad bijgepraat over Toezicht en Handhaving, maar ook over Evenementen in onze gemeente. Tijdens een bijeenkomst voor organisatoren van activiteiten in Aa en Hunze in Januari is het beeld ontstaan dat er veel nieuwe en zwaardere eisen gesteld gaan worden aan verenigingen, stichtingen e/o clubs welke zich inzetten om een feest/activiteit te organiseren. De moed zakte veel vrijwilligers in de schoenen en enkele bestuursleden hebben aangegeven dat ze hun functie zouden neerleggen na het horen van mogelijke eisen omtrent stikstofberekeningen van evenementen.


Gelukkig wist onze burgemeester en portefeuillehouder ‘Vergunningen openbare orde en veiligheid’ (waar de evenementen ook onder vallen) de zorgen bij onze fractie weg te nemen tijdens een presentatie over evenementen in Aa en Hunze. Tijdens de presentatie in Januari zijn voorbeelden gegeven van eisen waaraan grotere evenementen in onze gemeente moeten voldoen, waar veel bezoekers op af komen, zoals bijvoorbeeld: “Holland Blues Festival of Festival der AA”

Veel activiteiten in onze gemeente zijn van kleinere aard en kunnen soms volstaan met enkel een melding of een aanvraag waar geen uitgebreide rapportage bij nodig hoeft te zijn. We hopen dat de vrijwilligers in onze gemeente met dit bericht weer de moed hebben om de prachtige evenementen die Aa en Hunze rijk is, door te zetten!