Wethouder Bas Luinge VVD stopt in Aa & Hunze, Richard Heling gaat door.

Bas Luinge stopt definitief als wethouder in Aa & Hunze. Bas is sinds vorig jaar april uit de running, nadat hij was getroffen door een herseninfarct. Het herstel van Bas gaat naar omstandigheden goed, echter is het herstel niet dusdanig dat hij weer volledig aan de slag kan als wethouder. Bas geeft aan dat hij binnenkort start met een nieuw revalidatie traject, wat hem hopelijk zoveel mogelijk klachtenvrij maakt. Door zijn functie als wethouder definitief neer te leggen, geeft hem dit alle ruimte om zich volledig te richten op zijn herstel maar ook op zijn gezin.

Bas Luinge
Het is erg vervelend wat mij is overkomen, maar ik ben blij dat ik inmiddels weer de nodige vooruitgang boek. Mijn functie als wethouder definitief neer te leggen valt me zwaar. Ik had mijn termijn graag afgemaakt, ook omdat er zoveel belangrijke thema’s spelen waar ik graag mijn steentje aan zou hebben willen bijdragen. De samenwerking binnen het college, ambtelijk apparaat en de gemeenteraad waren altijd uitstekend, dit ga ik zeker missen. Ook de VVD fractie en bestuur in Aa & Hunze bedankt voor het vertrouwen en de steun die ik altijd heb mogen ontvangen. Maar het meeste ga ik alle gesprekken en contactmomenten missen, met de ondernemers en inwoners van Aa & Hunze. Ik wil iedereen bedanken voor al het medeleven, appjes, bloemen, kaarten en de bezoekjes, zeer hartverwarmend allemaal. Ik wil Richard Heling heel veel succes wensen, hij doet het goed en ik ben ervan overtuigd dat hij het wethouderschap ook op een goede en eigen manier blijft invullen. We spreken elkaar snel, graag tot ziens!

De fractie en het bestuur van de VVD Aa & Hunze betreuren het ten zeerste dat Bas nu definitief moet stoppen. We zijn blij te horen dat het herstel nog steeds met stapjes vooruit gaat en wij wensen Bas en zijn familie alle sterkte tijdens het verdere herstel. De VVD in Aa & Hunze gaat met Bas een zeer kundig, betrouwbaar en benaderbare bestuurder missen.

Op een later moment zullen wij met Bas een passend afscheid bespreken. Omdat Bas Luinge sinds april vorig jaar afwezig is, zijn er 3 vervangingstermijnen verleend. De eerste twee termijnen zijn door Nynke Houwing ingevuld, de laatste en dus derde termijn door Richard Heling. Omdat Bas nu definitief stopt en Richard heeft aangegeven door te willen zal er door het college een voorstel tot benoeming worden gestuurd aan de gemeenteraad van Aa & Hunze. Naar verwachting besluit de gemeenteraad op 18 april om Richard Heling te benoemen als nieuwe wethouder. Als VVD in Aa & Hunze steunen wij deze voorgenomen benoeming vanzelfsprekend. Richard heeft de afgelopen jaren bewezen klaar te zijn voor het wethouderschap, dat dit nu al komt was echter niet te voorzien. We bedanken ook Richard voor zijn flexibiliteit, toen de vraag kwam om het wethouderschap tijdelijk waar te nemen. En wij wensen hem veel succes in het vervolg, wat er dus vanaf 18 april aan zit te komen.

Namens de VVD Aa & Hunze,

Bas Luinge
Richard Heling
Henriette Rossingh
Jacco Fluks
Roel-Poppe Lubbers
Derkjan Schepers
Maik Panneman
Willem Bartelds
Bert Panman
Gert Homan
Nanno Siegers