PROCES BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED NOG WEL IN CONTROL?

De VVD fractie krijgt meer en meer de indruk dat het proces rondom het bestemmingsplan buitengebied niet in control is. Op 27 maart ontvingen we wederom een brief waarin gesproken wordt over een aangepaste planning met een summiere motivatie.

De VVD fractie krijgt meer en meer de indruk dat het proces rondom het bestemmingsplan buitengebied niet in control is.

Op 27 maart ontvingen we wederom een brief waarin gesproken wordt over een aangepaste planning met een summiere motivatie.

De hoofdreden welke wordt genoemd zowel bij de PlanMER als het bestemmingsplan is de ontwikkelingsruimte voor de agrarische- en recreatiesector.

Dit is toch vreemd. Zowel bij het vorige college als ook dit college staat dit in collegeprogramma genoemd en op dit punt kan men rekenen op steun van de VVD fractie. Ook in nota van uitgangspunten is de ontwikkelingsruimte opgenomen.

Sterker nog er is zelfs voor wat betreft de agrarische sector de toezegging gedaan met alle agrariërs in gesprek te gaan over uitbreiding en inrichting van het bouwblok.

 

Wethouder kunt u mij aangeven wat hier fout is gegaan?

Dit kan toch niet zomaar vergeten zijn ?

Heeft u dit over het hoofd gezien?

Wanneer gaan de toegezegde gesprekken met alle agrariërs plaats vinden? Realiseert u zich dat dit erg veel tijd in beslag gaat nemen? Mogelijk met weer gevolgen voor de planning? Dit had natuurlijk ook al vóór het voorontwerpbestemmingsplan plaats moeten vinden.

Afgelopen weekend hebben agrariërs een brief gehad en dat men moet reageren voor 1 mei 2015. Een geweldige timing. Op dit moment is het topdrukte. Dit kunt u vergelijken met het  ter inzage leggen van bestemmingsplannen in de zomervakantie periode. Is hier rekening mee gehouden?

Waarom komt u wederom de toezegging niet na om actief met alle agrariërs in gesprek te gaan?

Tussen einde ter inzage van het ontwerpbestemmingsplan en vaststelling door de raad zit veel meer tijd dan de gebruikelijke maximale 12 weken. Waarom denkt u zoveel tijd nodig te hebben, heeft u geen vertrouwen in uw eigen product?

 

Voorzitter en dan moeten we in de schakel van woensdag 15 april lezen dat in het voorontwerp bestemmingsplan het beleid voor karakteristieke gebouwen en beschermwaardig groen ontbrak.

We zijn als raad ook burgers van deze gemeente dus zal het wel niet nodig zijn ons te informeren.

 

Hoe is het toch mogelijk dat we dit vergeten bij het voorontwerp bestemmingsplan? Het stond al beschreven in uw vorige voortgangsbrief van 2 juli 2014.

We hebben dit toch ook gedaan bij alle bestemmingsplannen dorpen?

Dit is toch al verplicht vanaf 1 januari 2012?

Toch staan er al vele karakteristieke gebouwen op de kaarten en ook beschermwaardige groen elementen? Hoe kan dit?

Of gaan we nu extra opnemen en daadwerkelijk uitvoering geven aan een onsje meer?

Komen er nog meer verrassingen?

 

De problemen ontstaan in dit proces wordt dit mogelijk versterkt door het geven van zeer hoge prioriteit aan bestemmingsplan Gasselterveld om het berenpark in 2015 te realiseren?    

 

Of komt het door de windmolendiscussie?  Kan een (mogelijk) besluit van het college om medewerking te verlenen aan de omgevingsvergunning voor windmolenpark effect hebben op proces bestemmingsplan buitengebied. Ik doel hier op bezetting.

 

Wethouder een serie vragen en ik hoop dat ik antwoord krijg en ook belangrijk dat u de VVD fractie kunt aangeven welke maatregelen u heeft genomen om het proces nu kwalitatief goed te laten verlopen.