DAPHNE OLDENZIEL IS ‘BOUWER VAN DRENTHE

Op vrijdag 13 februari ontving Daphne Oldenziel, zelfstandig ondernemer en eigenaar van kinderdagverblijf O&Ki in Gieten, de eervolle titel 'Bouwer van Drenthe'. Deze titel en bijbehorende prijs, een goed gevulde gereedschapskist, ontving zij uit handen van Henk Brink, VVD lijsttrekker voor Provinciale Staten. 


De VVD afdeling Aa en Hunze heeft Daphne Oldenziel genomineerd omdat O&Ki een kinderdagopvang is die het ouders ook echt mogelijk maakt te werken naast het hebben van een gezin. Deze opvang biedt maximale flexibiliteit qua tijden en last-minute verzoeken. De kinderen kunnen er ook 's avonds in huiselijke sfeer eten. Er wordt sportles aangeboden tijdens de opvanguren (gymnastiek door de inhuur van een professionele docent en zwemlesservice). Er is eens per maand een kapper aanwezig op de opvang en er is een boodschappenservice voor ouders. Tijdens schoolvakanties is er een enorm gevarieerd en uitdagend programma waardoor ook in die periode kinderen met het grootste plezier 's ochtends vroeg naar de opvang gaan.

De kwaliteit van opvang is bepalend wanneer je als ouder wilt blijven werken. Het welzijn en geluk van je kind hangt sterk samen met die kwaliteit, wanneer je kind zich plezierig voelt op de opvang, ga je met een gerust hart naar je werk. 

Henk Brink prees haar ondernemerszin. In een tijd dat het niet goed ging met de kinderopvangsector is Daphne gestart met O&Ki. Zij nam een groot (financieel) risico, maar met succes. O&Ki zit vol met tevreden klanten, zowel groot als klein. O&Ki genereert werkgelegenheid en biedt stageplaatsen. Daarnaast is O&Ki sterk betrokken bij de lokale gemeenschap. Vanuit O&Ki wordt onder andere meegewerkt mee aan de zomerspeeldagen in Gieten, de Sinterklaasintocht Gieten en het Oostermoerfeest.

Dit alles maakt dat Dahpne Oldenziel met recht ‘Bouwer van Drenthe’ genoemd mag worden. Zij ontving de prijs in aanwezigheid van haar geweldige team en natuurlijk mochten de kinderen niet ontbreken.