Bas Luinge gekozen als lijsttrekker VVD Aa en Hunze

Bas Luinge uit Rolde werd door de kandidaatstellingscommissie voorgedragen om de kar bij de verkiezingen te gaan trekken. “Ik was verrast met de keuze van de commissie op mij op plek 1 te zetten”, vertelt hij. “Maar ik ben enorm dankbaar voor het vertrouwen en de steun die de commissie en de leden hebben uitgesproken en zie het dan ook als een eer om de lijst te mogen aanvoeren."

Luinge werd door de kandidaatstellingscommissie voorgedragen om de kar bij de verkiezingen te gaan trekken. “Ik was verrast met de keuze van de commissie om mij op eerste plek te zetten”, vertelt hij. “Maar ik ben dankbaar voor het vertrouwen en de steun die de commissie en de leden hebben uitgesproken en zie het dan ook als een eer om de lijst te mogen aanvoeren."


Vier jaar terug kwam Bas met voorkeurstemmen in de raad, samen met fractieleden Willem Bartelds (plek 4) en Bert Hofsteenge. Gedurende deze jaren werd de fractie actief bijgestaan door steunfractielid Henriëtte Rossingh-van Os uit Gieterveen. Met haar doorzettingsvermogen en opgedane ervaring behoort Henriëtte tot onze top 3 op de lijst. 


'Runner-up' op de lijst is Richard Heling uit Grolloo. Richard loopt op de achtergrond al enige tijd mee binnen de VVD en zijn enthousiasme en doortastende kijk op de lokale politiek heeft hem de tweede plek op de lijst opgeleverd. 


Huidig  fractievoorzitter Willem Bartelds uit Gieten staat op plek 4 en sluit samen met Rick Meijer uit Nieuw-Annerveen de top 5 af. Willem heeft aangegeven graag nog een keer door te gaan als raadslid en gezien zijn ervaring is hij een belangrijke aanvulling op de top 5. Rick Meijer loopt ook al weer enkele jaren mee binnen de VVD Aa en Hunze en heeft zich afgelopen jaar verder ontwikkeld met de VVD Masterclass en zich actief ingezet als campagne-leider.


"Met zijn opgedane ervaring, zijn lokale netwerk en enthousiasme lijkt Bas Luinge ons de perfecte kandidaat om deze  lijst aan te voeren" aldus Jacco Fluks, voorzitter VVD Aa en Hunze. "Naast de genoemde vijf kandidaten ben ik trots op de gehele lijst met 15 kandidaten. Het is een gevarieerde en bekwame groep mensen die allemaal gewoon lokaal actief zijn."


De kandidatenlijst met in totaal 15 kandidaten is tijdens de vergadering vastgesteld en ziet er als volgt uit:

 1. Bas Luinge - Rolde
 2. Richard Heling - Grolloo
 3. Henriëtte Rossingh-van Os - Gieterveen
 4. Willem Bartelds - Gieten
 5. Rick Meijer - Nieuw-Annerveen
 6. Roel-Poppe Lubbers - Grolloo
 7. Paula Terpstra - Annen
 8. Geert Koops, Eexterveen
 9. Derkjan Schepers - Schoonloo
 10. Bert Tjarks - Balloo
 11. Herbert Dijkman - Eext
 12. Simon Duursema - Gieten
 13. Miranda Kolkman - Gieten
 14. Marchien Hofsteenge - Rolde
 15. Nienke Botterblom - Eexterveen